2019 szeptember

Szeptember: Szent Mihály hava

Szeptember hónapban az új gyerekek befogadása, és a régi gyerekek visszaszoktatása a legfontosabb feladatunk. Fontos számunkra, hogy szeretetteljeslégkört alakítsunk ki a csoportunkban, hogy a gyerekek érezzék feltétel nélküli szeretetünket, elfogadásunkat, ezzel megalapozva a biztonságérzetüket.

Ebben a hónapban felelevenítjük a szokásokat, szabályokat és ismerkedünk az óvoda környezetével. Szeptember második felétől ismétlő foglalkozásokat tartunk a nagycsoportos gyerekeknek.

Szeptemberben történik a nagycsoportos gyerekek artikulációs szűrése és részképesságeikszintjének felmérése, melyet a II. Kerületi Pedagógiai Szakszolgálat logopédusa végez.

Szeptember 2. Hétfő

- Ezen a héten az új gyerekek befogadását és a régi gyerekek visszaszoktatását segítjük, a gyerekek egyéni igénye szerint.

Szeptember 8.  Vasárnap - Kisasszony (Kisboldogasszony)

- Szűz Mária születésének emléknapja. Kislányok védőszentje. "Fecskehajtó kisasszonynak" is nevezik, mert e naptól kezdve indulnak útnak a fecskék és a vándormadarak.

Szeptember 12. Csütörtök

- Szűz mária neve napja

Szeptember 16. Hétfő

- Délelőtt folyamán meglátogatjuk a Nővéreket a rendházban, ismerkedünk az óvoda környékével.

Szeptember 23. Hétfő

- Délelőtt az Ófalui templomot nézzük meg a gyerekekkel.

- 17.00-tól Szülői értekezletet tartunk. Sok Szeretettel várjuk a Szülőket!

Szeptember 29. Vasárnap - Szent Mihály napja

A hónap névadója. Az egyik legnagyobb pásztorünnep. Ezen a napon számolnak le a pásztorok a rájuk bízott állatokkal.

 

 

Programjaink az Emberi Erőforrások Minisztériuma Emberi Erőforrás Támogatáskezelő EGYH-KCP-19-0040 számú pályázatának támogatásával valósulnak meg.

  Kapcsolódó fájlok

  • EGYH-KCP-19-0040