2018. januári programok

Ebben a hónapban - Don Bosco - ünnep közeledtével - szeretnénk, ha a gyermekek megismernék Bosco Szent János életét és elhivatottságát a gyermekek és Isten iránt.

 Január 01. Hétfő - Újév napja – Munkaszüneti nap

 Január 06. Szombat - Vízkereszt ünnepe - Három királyok ünnepe.

Ez a nap nyugaton a háromkirályok (Gáspár, Menyhért, Boldizsár) látogatása a Kisdednél, keleten pedig Krisztus Jordán folyóban való megkeresztelkedésének az ünnepe. Az utóbbi gondolatot később a római egyház is átvette, sőt hozzácsatolták Jézus első csodájáról (a víz borrá változtatásáról a kánai menyegzőn) való megemlékezést, azt tanítván, hogy e három evangéliumi esemény Jézus istenségének első „megnyilvánulásai,” megjelenései (epiphánia).                                                                     

Ezen a napon vizet szentelnek a templomban.

Ezekben a napokban kerül sor a házszentelésekre is, amelyben kérik, hogy Isten áldása legyen a házon és a benne lakókon az új évben, ennek jelét fel is írják az ajtóra „Christus Mansionem Benedicat” = Krisztus áldja e hajlékot (C+M+B betűk és a dátum) .

Vízkereszt napjával véget ér a karácsony időszaka, és a farsang veszi kezdetét.

 Január 08. Hétfő

Vízkereszt ünnepéhez kapcsolódóan délelőtt Iulian atya megáldja óvodánkat.

 Január 15. Hétfő és 16. Kedd

Igény szerint fogadó órát tartunk a kiscsoportos gyerekek szülei részére. Időpontra az óvónéniknél lehet feliratkozni.

Január 19. Péntek

9 órától – A titokzatos jóbarát – a Napsugár Bábszínház előadása a Klebelsberg Kultúrkúriában. (Tádé bérlet első előadása)

A bérlet családonként: 2600. – Ft, melyet kérjük, szíveskedjetek az irodában befizetni!

Ezen a reggelen kérjük, hogy időben érkezzenek a gyerekek az óvodába, mert 9 órakor kezdődik a bábelőadás. A közös reggeli 8 órakor lesz az étkezőben!

 Január 31. Szerda - Bosco Szent Jánost ünnepeljük

1815-1888 között élt. Papként Istennek szentelte életét, hogy kicsinyeket, szegényeket tanítson, neveljen. A városokban elkallódó gyermekeknek hitével, Megelőző Pedagógiai Módszerével, bizalompedagógiájával otthont, iskolát, jövőt biztosított. A gyerekek atyja, tanítója, jó barátja lett az Istenhez vezető úton. Lelkiségét az általa alapított Szalézi Szerzetesrend, a Don Bosco Nővérek és a Szalézi Család tagjai éltetik tovább, ma már a világ összes táján.

Don Boscot ünnepeljük Óvodánkban, ezért kérjük, hogy a gyerekek ünneplő ruhába jöjjenek.

Közös reggelivel várjuk a gyerekeket már 8 órára!

 Az ünnep alkalmával 9 órára várjuk a kedves szülőket is közös Szentmisére - Kirner Zoltán szalézi atyával, - az Ófalui templomba.

Imádkozzunk együtt gyermekeinkért, családjainkért!