2018 májusi program

Május havi program

 Május hónapunkat a Szűzanya tiszteletére ajánljuk. Imáinkban oltalmáért folyamodunk. Don Bosco életében fontos szerepe volt a Szűzanyának, többször megtapasztalta égi közbenjárását. Imáink zárásaként, ezért fohászkodunk így: „Mária, Keresztények Segítsége,- könyörögj érettünk!”. A Nővérek rendjét is – a Segítő Szűz Mária Leányait – örök hálaadásként ajánlotta.

Május 01. Kedd – Munka ünnepe - Munkaszüneti nap.

E nap a májusfa állításának ünnepe. A legények éjszaka az erdőben tanyáztak, hajnalban hazajőve feldíszített májusfát állítanak kedvesük udvarába. A májusfát titokban állította a legény annak a lánynak, akit szeretett, a vőlegény pedig a menyasszonyának. A májusfa a szerelem jele és a természet újjászületésének a szimbóluma.

 Május 03. Csütörtök

A Vadasparkba megyünk ezen a délelőttön.

Kérjük, hogy a gyerekek otthon reggelizzenek. 8.15-kor indulunk, külön busszal megyünk!

A délelőttöt a Vadasparkban töltjük, és ebédre már haza is érkezünk. Enni-innivalót mi viszünk magunkkal, azt nem kell a gyerekeknek hozni.

A Vadasparkban lesz, egy kb. 40 perces kötött program, majd a Vadasparkban lévő állatokat lehet megfigyelni, illetve az ott lévő játszótéren lehet játszani.

 Május 07. Hétfőtől – 11. Péntekig

- Az óvodánkba jelentkező gyerekek szüleit várjuk beiratkozásra, minden nap, 8-tól - 13 óráig.

 Május 06. Vasárnap – Anyák napja

 Május 09. Szerda – Madarak fák napja

Jó idő esetén, ezen a napon a Gercse kápolnához kirándulunk.

8.00. órakor közösen reggeliznek a gyerekek az óvoda ebédlőjében, indulás reggeli után, visszaérkezés ebédre. A szülőket is szeretettel várjuk!

Időjárásnak megfelelően öltözzenek a gyerekek, otthon kullancs ellen érdemes bekenni őket.

Gyümölcsöt és innivalót közösen viszünk a gyerekeknek.

Május 10. Csütörtök – Jézus mennybemenetelének ünnepe

- Csoportképeket készítünk a délelőtt folyamán. Kérünk mindenkit, hogy a gyerekek szép ruhában jöjjenek!

Jézus húsvét után negyven nappal visszament az Atyához az égbe. Előtte megígérte, hogy elküldi a vigasztaló Szentlelket nekünk. (A Szentlélek eljövetelét tíz nappal később, pünkösdkor ünnepeljük.) Jézus azt is megígérte a tanítványoknak, hogy velük marad örökké és feladatot is adott a nekik: „Menjetek el tehát, tegyetek tanítvánnyá minden népet…” (Máté 28:19)

Május 12. Szombat - Mazzarello Szent Mária ünnepe (Don Bosco, Mazzarello Máriával alapítja meg a Nővérek rendjét)

Óvodánk kiemelt,  családos ünnepe. Sok szeretettel várjuk a családokat!

Fél 11-es kezdettel, szentmisével, gulyás ebéddel, kézműves foglalkozásokkal, sok-sok játékkal és tánccal várunk mindenkit. Erre az ünnepre a Szalézi Család összes házából várunk vendégeket, kérjük, hogy aki teheti, egy tálca süteménnyel, üdítővel járuljon hozzá a vendégváráshoz, melyet aznap reggel vagy előző nap a rendházban lehet leadni. Köszönjük!

 Május 12. Pongrác. 13. Szervác. 14. Bonifác

A három fagyosszent: Pongrác, Szervác, Bonifác. A magyar legendájuk szerint, ruhájukkal szegény betegeket takartak be, s a névünnepükön támadt szokatlan hidegben ők hárman megfagytak, de akiken segítettek így megmaradtak.

 Május 16. Szerda

- A kiscsoportos korú gyermekek szülei részére nyíltnapot tartunk, 7.30-tól – 11.00-ig.

Sok szeretettel várjuk a szülőket, hogy töltsenek el egy kis időt gyermekükkel az óvodában és játsszanak együtt ezen a délelőttön!

 Május 18. Péntek

- Az Ökumenikus Iskolában ezen a napon nincs tanítás.

Kérjük, aki nem hozza gyermekét ezen a napon óvodába, ne felejtse el lemondani az ebédet!

 Május 20. Pünkösdvasárnap és 21. Pünkösdhétfő

Pünkösd a  Szentlélek eljövetelének ünnepe. Pünkösd napján hirtelen hatalmas szélrohamhoz hasonló zúgás támadt az égből, amely betöltötte az egész házat, ahol Mária és a tanítványok ültek. Lángnyelvek jelentek meg előttük, amelyek leszálltak mindegyikükre.

Pünkösd (pentekoszt, ami azt jelenti, hogy ötven) tehát, húsvét után ötven nappal következik. Pünkösd az egyház születésnapja is. (Ap.Csel. 2: 1-7)

Pünkösdkor a régi búcsújáróhelyeken búcsújárónapot tartottak, például Csíksomlyón, ahova mai napig legtöbben zarándokolnak ezen a szép ünnepen.

 Május 24. Szerda - Mária, Keresztények Segítsége ünnepe

 

Május 25. Péntek

- Gyereknapot tartunk az óvodában! A délelőtt folyamán játszóház lesz a gyerekeknek az óvoda udvarán. Sok szeretettel várjuk a gyermekeket!

Kérjük, a kedves családokat, hogy erre a napra hozzanak olyan játékokat, amelyeket szívesen ajánlanak fel a gyereknap nyereményeként. Az összegyűlt játékokból mindenki választhat majd egyet.

 Június 01. Péntek

- Délelőtt a csoportban elbúcsúztatjuk a nagycsoportos gyerekeket. Szeretnénk széppé és emlékezetessé tenni ezt a délelőttöt a gyerekek számára, ezért kérjük, hogy minden gyerek szép ruhában jöjjön.

- 16. 30. - órától tartjuk, a búcsúzó ünnepségünket a nagycsoportos gyerekek számára. Szeretettel várunk minden érdeklődőt!